Siegrid Siderius

Siegrid Siderius

Siegrid Siderius

Siegrid Siderius is lichtontwerper en is sinds 2006 verbonden aan onafhankelijk ingenieurs-en adviesbureau Arup in Amsterdam. Siegrid is tevens voorzitter van Lichtontwerp Nederland, een platform die verbetering van de kwaliteit van verlichting in Nederland nastreeft door het inzetten van het ontwerpproces om tot optimalisatie en innovatie te komen. Hierbij wordt nauw samengewerkt met alle ketenpartners.

Voor Siegrid is licht ruimte, in haar ontwerpen combineert zij architectuur met de menselijke behoefte. Haar doel is een balans realiseren tussen licht en donker, tussen daglicht en kunstlicht en de dynamische interactie tussen die twee. De technische uitwerking en realisatie van het ontwerp is de kroon: het onzichtbare zichtbaar maken.

In de projecten waar zij ontwerper of project directeur is streeft zij naar het maximaliseren van de technische en economische waarde voor de klant en het project met ondersteuning van de internationale expertise die Arup te bieden heeft.

Siegrid heeft uitgebreide ervaring in het ontwerpen van verlichting voor zowel interieur als exterieur en van individuele ruimtes tot stedenbouwkundige vraagstukken.

REFERENTIE PROJECTEN

Rijksmuseum Amsterdam

Rijksmuseum Amsterdam

Lichtontwerp van het Rijksmuseum
Silo Middelburg

Silo Middelburg

Lichtontwerp voor verbouwing van Silo gebouw tot kantoor
Arnhem Centraal

Arnhem Centraal

Lichtontwerp Transfer hal en tunnel station Arnhem Centraal Station